Kapuvári Erdészet közjóléti létesítményei

Mobirise

Fertődi "Bagatelle"

A fertődi kastélyparkot ékesítő szórakozóházak között a legnagyobb volt a kínai mulatóház, az ún. Bagatelle. Kétemeletes, díszes épület volt, melynek karzatára csigalépcsőn lehetett feljutni. Az öttengelyes épület főhomlokzatát karcsú pilaszterek tagolták. A tető zöldre és pirosra festett volt, csúcsán egy kínai ült napernyővel.

Bővebben

Mobirise

Göbös-majori Esterházy-istálló

A csapodi községhatárban található Göbös-major több évszázados múltra tekint vissza. Kezdetben a Nádasdy, majd később az Esterházy uradalom része volt, ma pedig a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. egyik ökoturisztikai központja.

Bővebben

Mobirise

Királytói erdészeti múzeum

A KAEG ZRt Kapuvári Erdészetének területén található, mely a déli Hanságban a hajdani lápszigetek egyikén, a letelepülő ember tevékenységének központjává nőtte ki magát egykoron. Ezen gazdaságtörténeti emlékhely az uradalmi gazdálkodás Királytó környéki központja volt.

Bővebben

Mobirise

Leés-erdő


A fertődi Esterházy-kastély parkerdeje egykor a barokk kertművészet remeke volt, mely „mulatóerdőként” szolgálta a főúri rendezvényeket. A vendégek napokat töltöttek el a templomokkal, szökőkutakkal, mulatóházakkal és egyéb látványosságokkal ékesített területen, ahova több ezer fából álló, a környező tájba kifutó fasorokat ültettek.

Esterházy („Fényes”) Miklós herceg halálát követően a birtok állapota jelentősen leromlott. A rendszerváltás után a kastély több lépcsőben komoly felújításokon esett át, így mára megközelíti régi pompáját. A parkerdő részleges helyreállítására KEOP pályázati forrásból nyertünk támogatást az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközponttal valamint Fertőd Város Önkormányzatával közös konzorciumban. Bízunk benne, hogy a 2015. májusáig tartó munkákkal – minden látogató örömére – visszahozhatunk valamit a „mulatóerdő” egykori fényéből.

Elhelyezkedésük

Fertődi "Bagatelle"

Göbös-majori Esterházy-istálló

Királytói erdészeti múzeum

Leés-erdő

© Készítette: Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. Minden jog fenntartva
Cím: 9023 Győr Corvin utca 9.
Adószám: 11131298-2-08
Bankszámlaszám: 10918001-00000002-61800027

Website was built with Mobirise