Központ

Munkatársaink

Négy erdészetünk munkáját egy kis létszámú központ hangolja össze és segíti szakmai és számviteli vonalon egyaránt; ennek a központnak az épülete Győr belvárosi területéhez közel található. Erdőgazdaságunk két ipari jellegű telephellyel is rendelkezik: az egyik Győr külvárosában, a másik Győrszentivánon van. Ezek épületeit és fedetlen területrészeit összesen két tucatnál is több helyi vállalkozás bérli; a bérbeadással kapcsolatos teendőket is központi állományunk végzi.

Telefon

+36-96/529-450
Fax
+36-96/526-586                         

Győri Erdészet

Munkatársaink

Győri Erdészetünk a Szigetköz déli részén, valamint a kisalföldi homokvidéken kezel összesen mintegy 8500 hektár területet. Az évente kitermelt 35-40 ezer nettó köbméter faanyag több mint fele a terület egyharmadát adó szigetközi erdőrészletekből kerül ki, ami jól jelzi a két tájegység természeti (és így faállománybeli) viszonyainak különbözőségét; a tájegységek jellemzőiről részletesebben a társaságunk erdőgazdálkodását, azon belül természeti adottságait bemutató oldalon írtunk. Míg a Szigetközben zömmel nemes nyár és fűz állományokat találunk, addig a homokvidéket akác, (erdei és fekete) fenyő, valamint szürke nyár uralja.
Az erdészet két vadászterületen folytat vadgazdálkodást; az egyik az ártéren, a másik a homokvidéken helyezkedik el. Vadászvendégeink kényelmét szolgálja a patkányosi vadászház.
A Győr belterületén található Püspök-erdő a nagyváros lakóinak kedvelt, sűrűn látogatott úticélja; a nagyközönséget kiszolgáló berendezések (erdei tornapálya, esőbeállók, erdei bútorok) fenntartása folyamatos feladattal látja el az erdészetet.
Az erdészet kezelésében áll a bérbeadással működtetett ásványrárói csemetekert is, ami a hazai nemes nyár szaporítóanyag-termesztés egyik fontos helyszíne.
Szintén Ásványrárón tűzifa-értékesítést végez az erdészet, továbbá vasúti rakodót tart fenn a győri GySEV-pályaudvaron.

Telefon

+36-96/529-472                         

Fax

+36-96/526-586

Jánossomorjai Erdészet

Munkatársaink

Jánossomorjai Erdészetünk 10400 hektáros területe is összevonás útján alakult ki: a hajdani Észak-hansági és Mosonmagyaróvári Erdészetek egyesültek 2010-ben. Ebből kikövetkeztethető, hogy a Hanság és a Szigetköz északi része tartozik a szervezeti egység kezelésébe. Mindkét tájegységet a lágy lombos állományok, ezeken belül is főleg a nemes nyárak uralják; a terület kétharmadát kitevő hansági rész éves fakitermelése mégsem éri el a sokkal kedvezőbb adottságú szigetköziét. Együttesen 40-50 ezer nettó köbméter az éves kitermelés, ennek 60%-a nemes nyár. A hansági faanyag nemcsak mennyiségben, hanem minőségben is elmarad a szigetközi mögött.
Az erdészet egy vadászterületen, a hansági részen folytat vadgazdálkodást.
A közjóléti tevékenység több kisebb forgalmú létesítmény: tanösvények, emlékhelyek fenntartását öleli fel.
Mind a jánossomorjai, mind a mosonmagyaróvári vasútállomáson működik vasúti rakodó; utóbbi helyen tűzifa-értékesítő hely is, ami mára meghatározóvá vált a város ellátásában.

Telefon

+36-96/226-045                         

Fax

+36-96/565-905                         

Kapuvári Erdészet

Munkatársaink

Kapuvári Erdészetünk a hajdani Rábaközi és Dél-hansági Erdészetek 2010-es egyesítésével jött létre; e tény máris elárulja, hogy az egység mind a Rábaközben, mind a Hanságban folytat erdőgazdálkodást, a két tájegységben nagyjából egymással megegyező nagyságú területen, összesen 10400 hektáron. Az eltérő természeti adottságok miatt eltérőek az állományok is: a Hanságban lágy lombos fafajok (legnagyobb mértékben nemes, amellett szürke nyár, valamint mézgás éger) vannak túlsúlyban, míg a Rábaköz kimondottan keményfás táj a maga tölgyeseivel és csereseivel. A két fafajcsoport egymástól különböző vágásérettségi kora miatt az évente kitermelt 50 ezer nettó köbméter faanyag 70%-a a hansági területekről származik.
Az erdészet két vadászterületen folytat vadgazdálkodást; az egyik a Hanságban, a másik a Rábaközben helyezkedik el. Vadászvendégeink kényelmét szolgálja a rókatói vadászház, valamint a göbösi szálláshelyek több egysége.
És ha már szóba került a Göbös-major neve, ajánljuk szíves figyelmükbe a turizmussal foglalkozó oldalainkat, amelyeken részletesen megismerhetik az egykori állattartó telepből kialakított színvonalas közjóléti komplexumunkat, valamint az általa felkínált sokrétű lehetőségeket. Az erdészet közjóléti tevékenysége azonban nem merül ki ennyiben: sok látogatót vonz a fertődi Esterházy-kastély parkerdeje is.
A kapuvári vasútállomáson MÁV-rakodó segíti szállítási feladataink elvégzését; mellette van egy évi 30-40 ezer köbméter faanyag felvágására alkalmas fűrészüzemünk, amelyet bérbeadással működtetünk, a várostól északra pedig kavicsbányát is üzemeltet az erdészet.

Telefon

+36-96/595-005

Fax

+36-96/241-353

Ravazdi Erdészet

Munkatársaink

Erdőgazdaságunk síkvidéki egyhangúságát töri meg területileg legkisebb erdészetünk, amely 5600 hektárt kezel a Sokoró dombvonulatain. Az állományok fele cser, a másik felén nagyjából egyenlő arányban osztoznak a tölgyek, a fenyők és az akác. Az éves fakitermelés 10-15 ezer nettó köbméter. Amennyivel szerényebbek ezen adatok többi erdészetünkhöz képest, annál sokrétűbb az erdészet egyéb tevékenysége.
Egy vadászterületen folytat a szervezeti egység vadgazdálkodást, a magyalosi erdőtömbben nemzetközi versenyek lebonyolítására alkalmas, nagy forgalmú lőteret üzemeltet, Győrszemere külterületén bérbeadással működtetett fűrészüzemmel, Ravazdon egy (az erdészet tűzifáját is értékesítő), szintén bérbeadott tüzépteleppel rendelkezik. Emellett méhészettel is foglalkozik: a több tucat méhcsalád gondozása révén évente 1-2 tonna mézet perget ki, csomagol saját címkés üvegekbe és értékesít.
Közjóléti tevékenysége valamennyi egységünk közül a legkiterjedtebb: a hazai és nemzetközi turizmus által tömegesen látogatott Pannonhalmi Főapátság épülettömbjét övező parkerdő és a benne található kilátó, lombkorona-tanösvény, erdei bútorok fenntartása csak kis szelete ennek a feladatkörnek. A turizmussal foglalkozó oldalainkon az érdeklődők részletesen megismerhetik a szabadidő kellemes és főleg hasznos eltöltésének sokféle módját kínáló létesítményeinket és programkínálatunkat.

Fax

+36-96/474-042

© Készítette: Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. Minden jog fenntartva
Cím: 9023 Győr Corvin utca 9.
Adószám: 11131298-2-08
Bankszámlaszám: 10918001-00000002-61800027

Made with Mobirise website theme