Mobirise

Fenntarthatósági témahét

Az egyhetes programsorozat célja, hogy a fiatalok figyelmét ráirányítsa a globális környezeti problémák jelentőségére, mint amilyen a klímaváltozás, a vízhiány, a csökkenő energiakészlet. Az erdőgazdaságok – így mi is – első kézből oszthatjuk meg a gyermekekkel az ezekkel kapcsolatos tudásunkat, a problémákra adott válaszainkat. Önkénteseink igyekeznek rávilágítani arra a fontos tényre, hogy az egyén is rengeteget tehet Földünk védelméért, hiszen a sok kis lépés a környezettudatosság felé reményeink szerint elősegíti, hogy a következő generációk számára úgy adhassuk át bolygónkat, ahogyan azt szüleinktől örököltük.

Bővebb információkért keresse fel a hivatalos központi weboldalt:
https://www.fenntarthatosagi.temahet.hu/

Mobirise

Fenntarthatósági témahét 2023.

2023. április 24-28.
Idei évben a korábbi évekhez hasonlóan megrendezésre került Fenntarthatósági Témahét, melyhez az összes magyarországi iskola részére biztosítva volt csatlakozási lehetőség.
A 2023. évi Fenntarthatósági Témahét kiemelt témái  a biodiverzitás,
a fenntartható értékek, az energia valamint a hulladék kérdésköre.

Továbbra sem lehet elégszer hangsúlyozni és folyamatosan rávilágítani, hogy az erdők mekkora értéket jelentenek a jövő nemzedéke számára: kulcsfontosságú az élelmezésbiztonság, az ivóvíz, a megújuló energiaforrások és a vidéki térségek megélhetése tekintetében. Ezen szerepek szem előtt tartása elengedhetetlen a környezet- és természetvédelmi szemléletmód fenntartásában.
A KAEG Zrt. is aktívan részt vállalt a Témahét üzenetének átadásában.
Bennünket a szokottnál is több intézmény keresett meg, amit ezúton is köszönünk! 
Óralátogatásaink során, és terepi helyszínünkön igyekeztünk megismertetni a fiatalságot a fenntarthatóság fogalmával, az erdő - mint az egyik legfontosabb és legösszetettebb földi életközösség - szerepével, fontosságával és, hogy ez miként kapcsolódik az erdész szakma mindennapjaihoz.

© Készítette: Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. Minden jog fenntartva
Cím: 9023 Győr Corvin utca 9.
Adószám: 11131298-2-08
Bankszámlaszám: 10918001-00000002-61800027

Made with Mobirise web themes