Jánossomorjai Erdészet közjóléti létesítményei

Mobirise

1956-os emlékmű

Mosonmagyaróváron 1956. október 26-án a határőr laktanya előtt eldördült, hírhedté vált, száznál több halottat és rengeteg sebesültet követelő sortűz áldozatainak emlékére.

Bővebben

Mobirise

A hansági építőtáborok emlékműve

A Hanság vízrendezését már az 1950-es években megkezdték, sőt már korábban is történtek kísérletek a terület hasznosítására, amikor a tőzeget energianyerés céljára kezdték kibányászni, és Lébény községbe szállítani vízi úton. A szocializmusban, ebben az időben elsődleges cél volt a mezőgazdaságilag művelhető területek növelése, ebből a célból kezdték meg a Hanság mocsaras területeinek lecsapolását. Ebbe a munkába a Kádár-féle pártvezetés nagy számban vonta be a KISZ-es fiatalságot: 1958. június 15-én ifjúsági építőtáborok nyíltak a tervek megvalósítására.

Bővebben

Mobirise

Horváth László kopjafája

A kopjafa Horváth László erdőmérnök tiszteletére állíttatott, aki a hansági erdőtelepítések és nemesnyár gazdálkodás egyik úttörője volt.

Bővebben


Madárerdei kirándulóerdő

Jánossomorja térségében közkedvelt kirándulóhely a Madárerdei horgásztó és a mellette található kis erdő. A rendezett területre padokat, asztalokat valamint tűzrakó helyet létesítettünk a természetjárók számára.

Mobirise
Mobirise

Mosoni sétaerdő

A Mosonmagyaróvár mellett található területen padokat, asztalokat, tűzrakó helyet telepítettünk. A keményfás ligeterdőkkel körülvett tisztás közkedvelt kirándulóhely, a közelben folyik a Mosoni-Duna, így horgászok is gyakran látogatják.

Elhelyezkedésük

Horváth László kopjafája

Madárerdei kirándulóerdő

Hansági építőtáborok emlékoszlopa

1956-os emlékmű

Mosoni sétaerdő

© Készítette: Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. Minden jog fenntartva
Cím: 9023 Győr Corvin utca 9.
Adószám: 11131298-2-08
Bankszámlaszám: 10918001-00000002-61800027

Site was created with Mobirise