Vadgazdálkodás


A Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. hat vadászterületen gazdálkodik. A közel 33.000 hektár kiterjedésű vadászterület az élőhely összetételét tekintve nagyvadas jellegű.
A vadászterületek Győr, Kapuvár, Jánossomorja és Ravazd környezetében terülnek el, ahol megtalálható a rábaközi cseresektől az ártéri nyarasokig, a ravazdi tölgyestől a hansági égeresekig sokféle faállomány. Az általunk kezelt területeken mintegy 600 gímszarvas, 600 őz, valamint 1200 vaddisznó kerül elejtésre.
A sokszínű és változatos élőhelyből adódóan, minden vadász megtalálhatja a számára legmegfelelőbb területet, ahol különböző vadászati módon – cserkelés, lesvadászat, fogatozás, terelő-és hajtóvadászat – hódolhat kedvtelésének.

A szarvasbőgés alatt elejtett gímbikák átlagos trófeatömege az elmúlt években megközelítette a 6 kg-ot, emellett évente terítékre kerül a régióban kapitálisnak számító, 9 - 9,5 kg-os trófeatömegű bika is. Az érmes arány a bőgésben elejtett bikáknál 35 - 40 % körüli.
Vadászterületeinken jelentős számban megtalálható az őz is. A bakok trófeatömege közepes, a hansági vadászterületeken évente néhány nagyobb trófeatömegű bak is terítékre kerül.
Valamennyi vadászterületünkön megtalálható a vaddisznó, vadfaunánkat néhány területen színesíti a dámszarvas.

KAEG Ravazd
A vadászterület Ravazd, Pannonhalma, Sokorópátka és Tényő községhatárban található, kiterjedése 4745 hektár.
A terület meghatározó vadfajai a gímszarvas, a vaddisznó és az őz. Az apróvad szerepe elenyésző. A gímszarvasállomány szerepe jelentős, minősége jó. Évről évre terítékre kerülnek érmes példányok. Komoly vadászati értéket képvisel a terület vaddisznó- és őzállománya, a vadfaunát színesíti az egyre nagyobb számban jelen lévő dámszarvas. Vadászvendégeink részére szálláslehetőséget a jánosházi és a vadalmási vadászházban biztosítunk.

KAEG Princ-Hany
A vadászterület az osztrák-magyar országhatár mellett, a Hanság-főcsatorna északi oldalán helyezkedik el, 3000 hektáron.
A gímszarvasállomány minősége jó, az elejtett bikák trófeatömege átlagosan 6 kg körüli, éves szinten 1 - 2 db érmes bika kerül terítékre.
Az őzállomány közepes minőségű, évente néhány 400 grammnál nagyobb trófeatömegű őzbak is terítékre kerül. A vadászterületen belül jelentős a mezőgazdasági területek aránya, mely az élőhelyi viszonyokat tekintve kedvez az apróvad (mezei nyúl, fácán) számára. A vaddisznó állománynagysága kiemelkedő, évente több érmes agyarú kan kerül terítékre.

KAEG Gönyű
A vadászterület Győrtől keletre, Győr, Gönyű és Nagyszentjános községek határában található.
Kiterjedése 5550 hektár, melynek 44 %-a mezőgazdasági, 38 %-a erdő, 18 %-a egyéb (víz, nádas, kivett) művelési ágba tartozik.
A terület meghatározó vadfajai a gímszarvas, a vaddisznó és az őz. Az apróvad szerepe elenyésző. A gímszarvas állomány az elmúlt 10 évben darabszámban és minőségben egyaránt nagyot fejlődött. Komoly vadászati értéket képvisel a vaddisznóállomány, melynek vadászata kizárólag egyéni vadászatra korlátozódik. Számottevő az őzállomány, minősége azonban közepesnek mondható.

KAEG Alsó-Szigetköz
A vadászterület a Szigetközben, Dunaremete és Vámosszabadi között, a Duna hullámterében, illetve a Duna védőtöltése melletti, mentett oldali sávban található.
Kiterjedése 6125 hektár, melynek 45 %-a erdő, 36 %-a mezőgazdasági terület, 12 %-a vízfelület, 7 % egyéb /nádas, kivett/.
A terület nagyvadas jellegű, meghatározó vadfajok a gímszarvas, a vaddisznó és az őz. A gímállomány minősége közepes, átlagosan 6 kg körüli trófeatömeg a jellemző.
Jelenleg a legnagyobb vadászati értéket a vaddisznó jelenti, az elejtendő példányok nagyrészt egyéni vadászatokon (cserkelés és lesvadászat), ritkábban hajtások alkalmával kerülnek terítékre Az őzállomány minősége közepes, a terület nagy arányú fedettsége (hullámtéri magas aljnövényzet) miatt gyakoriak az öreg, átlagosan 300 gr trófeájú őzbakok.
Jellemző a területre az évente többször levonuló árvíz, ami a hullámtér vadállományát időszakosan jelleggel jelentősen befolyásolja.

KAEG Rábaköz
A vadászterület Vitnyéd, Csermajor, Hövej, Csapod és Petőháza községhatárban található, kiterjedése 4400 hektár.
A területen jó minőségű gímszarvasállomány él, a bikák átlagos trófeatömege 6,5 kg körüli, évente több érmes bika is elejtésre kerül.
A vaddisznóállomány jelentősége nagy, az egyéni vadászati módok alkalmazása mellett, évente több társas nagyvad vadászat is megrendezésre kerül. Folyamatosan csökken a vadászterület őzállománya, mely létszámát az időközben állandóvá vált aranysakál nagyban befolyásolja. Jellemzőek az őzállományra a legfeljebb 300 g trófeatömegű kifejezetten „erdei” bakok.
A dámszarvas állomány évről évre növekszik, a néhány terítékre kerülő bika trófeájának átlagtömege 3,5 kg körüli.
A vadászterületen a szálláslehetőség változatos, a területen található panzióban, vadászházban, illetve faházakban egyaránt biztosított az ideérkező vadászvendégek pihenése.

KAEG Dél-Hanság
A vadászterület az Ikva - Hanság-főcsatorna - Szűcsházi-út - Szegedi-part - Egerárok - Répce - Hercegasszony-út határvonalán belül található, kiterjedése 5803 hektár.
A területen élő gímszarvas-és vaddisznó állomány jelentősége nagy. A gímszarvasállomány minősége évről évre javul, vadászidényenként több érmes bika is terítékre kerül. Az őz és a vaddisznó állományának minősége közepes, a létszámot jelentősen meghatározza a vízellátottság, ezen okból kifolyólag és egyéb természeti adottságok miatt, a vadeltartó képesség közepes szintű.
A vadászterületen szálláslehetőséget a Rókatói vadászház biztosít.

Vadászati szolgáltatásaink igénybevétele előtt szerződést kell kötni a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt.-vel, mely a vadászat gyakorlásának minden lényeges feltételét tartalmazza.

Az árjegyzék szerinti bérvadászat csak érvényes vadászjeggyel (vadászati engedéllyel), fegyvertartási engedéllyel, íjas vadászat esetén, a vadászjegy erre vonatkozó kiegészítésével végezhető.
 

A nálunk szervezett vadászatok alkalmával vadászvendégeink festői szépségű tájakon elterülő vadászházainkban tudnak megpihenni, ahol a természet megérintő közelségében élvezhetik az erdei nyugalmat. 

Kérdésével bizalommal keressen minket

© Készítette: Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. Minden jog fenntartva
Cím: 9023 Győr Corvin utca 9.
Adószám: 11131298-2-08
Bankszámlaszám: 10918001-00000002-61800027

mobirise.com best website builder