Figyelemfelhívás

A kezelő Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. szeretné felhívni a lakosság és a kirándulók figyelmet, hogy a győri Püspökerdő területén fakitermelési munkákat tervez végrehajtani előreláthatólag a február 5. és március 31. közti időszakban, a térképen sárga színnel megjelölt területen.
Elsősorban egészségügyi jelleggel az itt található idős, esetleg korhadt, letört vagy kiszáradt fákat – a fokozott balesetveszély elkerülése és a parkerdő általános összképének javítása érdekében – távolítjuk el.
Ezek a fák egyébként jellemzően az ún. kőrispusztulás nevű, gombás eredetű megbetegedésben szenvednek, ami sajnos gyorsan végez a fertőzött fákkal. Jellemző, hogy a betegség lefolyása során az érintett fák gyökerei elkorhadnak, így azokat a szél könnyen ki is döntheti. (A csatolt fotók elkészítéséhez nem kellett letérni az útról.)
A munkák érinteni fogják a Püspökerdei Tanösvény és Tornapálya nyomvonalát, valamint a tűzrakóhelyek és esőbeállók környékét is.

A játszótér és a blogoló tölgy (https://tolgyfa.blog.hu/) környéke ez idő alatt is látogatható lesz.

Kérjük, hogy a térképen lehatárolt területet ne közelítsék meg az említett időszakban, hogy a szükséges beavatkozásokat a lehető legrövidebb idő alatt el tudjuk végezni.
Az okozott zajártalmakért és egyéb kellemetlenségekért szíves türelmüket és megértésüket kérjük!

Mobirise

© Készítette: Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. Minden jog fenntartva
Cím: 9023 Győr Corvin utca 9.
Adószám: 11131298-2-08
Bankszámlaszám: 10918001-00000002-61800027

Designed with Mobirise - Check this