Göbös-major Erdei Iskola

A Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. Kapuvári Erdészetéhez tartozó létesítmény Göbös-major Ökoturisztikai Központ, ahol az újonnan épülő Erdei iskolát 2016 szeptemberében adták át. Céljaink egyike, hogy évről évre bepillantást nyújtunk a fiatalságnak az erdészek - vadászok munkájába, hivatásába, erdőgazdálkodásunk működésébe, valamint az iskolákkal együttműködve aktívan részt venni a környezeti nevelésben és szemléletformálásban.
Programjainkkal, valamint foglalkozásainkkal, óvodás, iskolás és tanulmányi kirándulásokon résztvevőcsoportokat is fogadunk.
Az erdei iskola tanterme 50 fő befogadására alkalmas, interaktív tábla, kiállító táblák, preparátorok, trófeák színesítik a foglalkozásokat.
Valamint rendelkezünk egy 30 fős szabadtéri oktatóhellyel. A fedett foglalkoztató, a major központi területén helyezkedik el, mellette asztalok, padok, illetve kijelölt tűzrakó hely van kialakítva.

Göbösi Tanösvényen, 12 db információs tábla található, melyen végig haladva, megismerkedhetnek Göbös-major történetével, illetve a helyi erdei élővilággal.
A tanösvény végéhez érve, a tó élővilágával ismerkedhetünk.
A majorban található istálló és lovarda is nagy érdeklődésre tarthat számot, ezért a programok során lehetőséget nyújtunk lovaglásra, és kocsikázásra.
Így az erdőben sétálva, vagy a lovaskocsikázás közben, felfedezhetjük az erdő értékét, élővilágát és rejtett kincseit.

Programok:
- Tanösvénytúra
- Erdei élőhely
- Terített ’erdei’ asztal
- Vizi élővilág
- Vadűzés és Erdőzúgás
- Vadles
- Szakvezetés a majorban
- Lovaskocsikázás az erdőben
- Éjszakai túra, bátorságpróba

Göbös - majorba nem csak az erdei iskolásokat, hanem családi összejövetelek, kirándulni vágyók, különböző rendezvények helyszínét biztosítjuk. A nyugodt környezet garantáltan közelebb hozza a természetet a gyerekek és felnőttek szívéhez egyaránt.

Kérdésével bizalommal keressen minket

© Készítette: Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. Minden jog fenntartva
Cím: 9023 Győr Corvin utca 9.
Adószám: 11131298-2-08
Bankszámlaszám: 10918001-00000002-61800027

How to create a website - Click for more