Téry Ödön Turistaház Felújítási Program

Támogatói okirat Baráth Gergely Béla ügyvezető, az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ Nonprofit Kft. valamint dr. Orbán Tibor a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója között jött létre 2020. november 17-én.
A Ravazdi Erdészeti Erdei Iskolában a projekt támogatásának valamint a támogatási összeg hatékony felhasználásának köszönhetően az alábbi feladatokat sikerült ellátni:
Napelemek beszerzése a megújuló energiaforrások hasznosítása érdekében. A villamos hálózat átvizsgálása, ez alapján a szükséges javítások (kapcsolók, konnektrok, egyes vezeték szakaszok cseréje) megtörténtek. Vizes vakolat külső-belső eltávolítása, épület körbe árkolása a vízelvezetés megoldása, falazatok injektálása injektáló krémmel. Visszavakolás légpórus vakolattal. Mivel az új vakolat rétegnek száradásra volt szüksége ezért az Erdőgazdaság a támogatásból a festés helyett a vizesblokkok teljes felújítását végezte el. Régi burkolatok eltávolítása, újra burkolás, valamint régi elhasználódott szerelvények kicserélésre kerültek. A szálláshely melegítő konyhájának padlózatát is sikerült kicserélnünk, mivel az előző a vizesedés valamint a csőtörés miatt erősen elhasználódott, így az elrohadt parkettát csúszásmentes járólapra cseréltük. A támogatásból a belső falakra légáteresztő glett anyag került, a további száradás elősegítése valamint a vizesedés megakadályozására. Az épület belső festését önerőből valósítjuk meg, amely már elkezdődött. Az épület külső festését Erdőgazdaságunk a szakértői vélemény alapján késő nyárra kora őszre tervezi, hogy a vastag falak száradását még továbbra is elősegítsük. Hatékonyság jegyében sikerült olyan asztalost találnunk, aki vállalta a meglévő bútorok felújítását (javítás, csiszolás, lakkozás) így nem kellett új bútorokat beszereznünk. Férőhely bővítés céljából beszerzésre került 5 db pótágy. A támogatásnak köszönhetően végre lecserélhettük a régi ágyneműket és matracokat. Beszerzésre került egy 14 terítékes mosogatógép, kávéfőző valamint egy nedves-száraz takarítógép. Különböző rendezvények színvonalas megtartásához projektor, vetítővászon, hangfal került még beszerzésre.

© Készítette: Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. Minden jog fenntartva
Cím: 9023 Győr Corvin utca 9.
Adószám: 11131298-2-08
Bankszámlaszám: 10918001-00000002-61800027

Mobirise page builder - Try it