Bódélapos erdei pihenőhely

Hatosfa erdei pihenőhely

Jánosházi erdei pihenőhely

Mobirise

Leés-erdő

A fertődi Esterházy-kastély parkerdeje egykor a barokk kertművészet remeke volt, mely „mulatóerdőként” szolgálta a főúri rendezvényeket. A vendégek napokat töltöttek el a templomokkal, szökőkutakkal, mulatóházakkal és egyéb látványosságokkal ékesített területen, ahova több ezer fából álló, a környező tájba kifutó fasorokat ültettek.

Esterházy („Fényes”) Miklós herceg halálát követően a birtok állapota jelentősen leromlott. A rendszerváltás után a kastély több lépcsőben komoly felújításokon esett át, így mára megközelíti régi pompáját. A parkerdő részleges helyreállítására KEOP pályázati forrásból nyertünk támogatást az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközponttal valamint Fertőd Város Önkormányzatával közös konzorciumban. Bízunk benne, hogy a 2015. májusáig tartó munkákkal – minden látogató örömére – visszahozhatunk valamit a „mulatóerdő” egykori fényéből.

Mobirise

Madárerdei kirándulóerdő

Jánossomorja térségében közkedvelt kirándulóhely a Madárerdei horgásztó és a mellette található kis erdő. A rendezett területre padokat, asztalokat valamint tűzrakó helyet létesítettünk a természetjárók számára.

Mobirise

Mosoni sétaerdő

A Mosonmagyaróvár mellett található területen padokat, asztalokat, tűzrakó helyet telepítettünk. A keményfás ligeterdőkkel körülvett tisztás közkedvelt kirándulóhely, a közelben folyik a Mosoni-Duna, így horgászok is gyakran látogatják.

Mobirise

Pannonhalmi parkerdő

A Pannonhalmi Bencés Főapátságot körülölelő, kirándulók által gyakran látogatott erdőterület társaságunk kezelésében áll. A parkerdőben található a 2012-ben újjáépített Boldog Mór kilátó, valamint egy 2014-ben átadott 10 állomásos tanösvény, amely a Kárpát-medence és a szűkebb térség történetét mutatja be az ősidőktől napjainkig - az erdők szempontjából.

Mobirise

Püspökerdő

A Püspökerdő Győr belterületén elhelyezkedő kb. 250 hektáros ártéri erdő, melyet a Mosoni-Duna oszt két részre. A főleg mezőgazdasági területekkel körülvett, iparilag fejlett megyeszékhelyen ez a „kézzelfogható természet” legközelebbi helyszíne.

Ezért az erdő kezelése során elsődleges célunk a közjóléti igények kielégítése. Két gondozott tisztáson játszótéri eszközök, labdajátékra alkalmas tér, tűzrakó helyek, esőbeállók várják a felüdülni, pihenni vágyókat. Erdei tornapálya, valamint egy tanösvény is található itt, ezenkívül kiépült 9 km sétaút, padokkal, asztalokkal, tűzrakó helyekkel. Az egyik tisztás közvetlen szomszédságában 2013-ban megnyílt egy kalandpark, amely kicsiknek, nagyoknak egyaránt izgalmas időtöltést kínál. A fejlesztések következtében a Püspökerdő látogatottsága egyre nő, évente 30-40 ezer látogató keresi fel.

A Püspökerdőben él az ország első blogoló tölgyfája, melynek életét, gondolatait bárki megismerheti a http://tolgyfa.blog.hu internetes címen.

Rekettyés-tetői pihenőhely

© Készítette: Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. Minden jog fenntartva
Cím: 9023 Győr Corvin utca 9.
Adószám: 11131298-2-08
Bankszámlaszám: 10918001-00000002-61800027

Built with Mobirise - Click here