OEE helyi csoport története működése


A Győri Erdőgazdasági Helyi Csoport tevékenységét 1953-tól a Győri Állami Erdőgazdaság megalakulásának idejétől számíthatjuk. Ettől az időponttól fogva főként az erdőgazdaságnál dolgozó erdőmérnökök és erdészek tevékenységét fogja össze, de a körzetben egyéb szervezeteknél (erdészeti hatóság, vízügy, városi önkormányzat, stb.) dolgozó szakemberek is részt vettek és vesznek a csoport életében.

A taglétszám korábban 120-150 fő között mozgott, a tagdíjak jelentős emelését követően 100-110 fő között stabilizálódott.

A tagságnak kb. 90 %-a a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. aktív és nyugdíjas szakembereiből áll, kb. 10% más szervezeteknél dolgozó kolléga. A Helyi Csoport tevékenysége leginkább a vállalat erdész szakembereinek összefogásában, tájékoztatásában, szakmai továbbképzésében, közösségalakításában, ezen keresztül az erdőgazdaság szakmai munkájának segítésében, a vele kapcsolatban lévő szakemberek és egyéb társadalmi szervezetek (MEDOSZ, Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság, természetjárók) együttműködésének elősegítésében nyilvánul meg, olyan túlnyomórészt helyi szakmai és egyéb rendezvények szervezésével, melyek az OEE célkitűzéseiben is szerepelnek.

Általában minden évben szervezünk legalább egy belső (erdészetek közti) és egy külső (társ-erdőgazdasági vagy akár külföldi) szakmai tanulmányutat, valamint ezzel párhuzamosan természetesen fogadjuk a hozzánk látogató kollégák csoportjait. Megpróbálunk évente legalább egy belső és egy külső előadást is szervezni a tagság számára, a látókör szélesítése, vagy a szaktudás elmélyítése jegyében. Az utóbbi években egyre gyakrabban veszünk részt az erdész szakma elismertségét javítani hivatott nyilvános rendezvényeken (Pl. Madarak és Fák Napja, Erdők Hete, Győrkőcfesztivál, adventi erdei iskolai programok a bevásárlóközpontban).

Aktívan részt vesznek tagtársaink a szakosztályok munkájában, az évenként megrendezésre kerülő egyesületi vándorgyűléseken és egyéb országos rendezvényeken. Külön figyelmet fordítunk a nyugdíjasok sorsának figyelemmel kísérésére, a segélyezések szervezésére.


OEE Győri Erdőgazdasági Helyi CsoportElnök: Vaczurka István -- KAEG Zrt. - Vezérigazgató-helyettes
E-mail: vaczurka.istvan@kaeg.huTitkár: Németh Márk -- KAEG Zrt. - Kereskedelmi előadó
E-mail: nemeth.mark@kaeg.hu

© Készítette: Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. Minden jog fenntartva
Cím: 9023 Győr Corvin utca 9.
Adószám: 11131298-2-08
Bankszámlaszám: 10918001-00000002-61800027

How to develop a site - Try here