Erdei Iskola pályázat

A Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. az Új Széchenyi Terv keretében, 34,5 millió forint támogatást nyert a Környezet és Energia Operatív program keretében. A támogatást az Európai Unió és a Magyar állam finanszírozta. A beruházás során megújult az erdei iskolának otthont adó épület, és lehetőség volt számos új eszköz beszerzésére is.
A támogatás célja: a Ravazdi Erdei Iskola infrastruktúrális fejlesztése
A pályázat azonosító száma: KEOP – 3. 3. 0/09 - 2010 - 0012
A pályázat összköltsége: 38 millió forint

Az elnyert nettó 34,5 millió forintos uniós pályázati forrásból megvalósult az erdei iskolai szálláshelynek és az erdészettörténeti múzeumnak otthont adó épület vízszigetelése, valamint a régi korszerűtlen ablakok cseréje. Kialakításra került egy a mozgáskorlátozottak számára is alkalmas fürdőszoba. Megvalósult az egész épület festése, valamint a fűtéskorszerűsítés. A használati meleg víz előállítására napkollektorok kerültek felszerelésre.
A pályázati forrás lehetőséget adott az eszközállomány fejlesztésére is. Számos laboratóriumi eszköz, az erdei, a tantermi foglalkozásokhoz szükséges technikai és szemléltető eszköz, valamint bútor beszerzésére kerülhetett sor.
Ebből a forrásból elkészült a régóta tervezett, de anyagi forrás hiányában eddig nem megvalósítható, fazekasipari égetőkemence is.
A materiális jellegű fejlesztéseken túl, a támogatás az oktatásban részt vevők továbbképzését is szolgáljta (erdei iskolai tanulásszervezés valamint gyógynövény-ismereti tanfolyamok), továbbá egy erdei iskolai munkafüzet kinyomtatására is fedezetet nyújtott a pályázati forrás.
A pályázati célok megvalósításával az erdei iskola minden tekintetben meg tud felelni a 21. század kihívásainak.

© Készítette: Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. Minden jog fenntartva
Cím: 9023 Győr Corvin utca 9.
Adószám: 11131298-2-08
Bankszámlaszám: 10918001-00000002-61800027

Created with Mobirise site theme