Ravazdi Erdészeti Erdei Iskola

A Ravazdi Erdei Iskola 1999 óta működő, a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. által fenntartott, minősített erdei iskola.

A színes, gyakorlatorientált foglalkozásaink magas színvonalát elhivatott erdészek, és környezetnevelési szakemberek, valamint a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karának oktatói garantálják.

Intézményünk az általános iskolások erdei iskolai foglalkozásai mellett szakmai programok, osztálykirándulások, szakkörök, családi rendezvények, nyári táborok lebonyolítását, kirándulók vendéglátását is vállalja.

Célunk, hogy az erdei iskolai foglalkozásokat igénybevevő csoportoknak magas színvonalú  programokkal álljunk a rendelkezésére, de rugalmasak vagyunk és teret engedünk az egyedi igényekkel érkező, tanulni vágyó érdeklődőknek is.

Intézményünkben a több napos erdei iskolai táborok, az egy napos erdei iskolai kirándulások és a környezetvédelemhez, jeles napokhoz kapcsolódó programok, valamint kihelyezett erdei iskolai foglalkozások a jellemzők.

A csoportok az erdei iskola vezetőjénél telefonon, vagy e-mailben történő bejelentkezés után, előre lefoglalt időpontokban érkeznek Ravazdra.

Iskolánk a Ravazdi Erdészet telephelyén érhető el.  Az erdészeti iroda épületében helyezkedik el az erdészettörténeti gyűjtemény, és a vendégek fogadására szolgáló szálláshely, különálló épületrészben pedig a foglalkoztató helyiségek, melegítőkonyha és étkező. Az udvarban található a szabadtéri foglalkozásoknak helyt adó filagória a hozzá kapcsolódó kemencével, szalonnasütő, bográcsozó hely, asztalosműhely, kovácsműhely, mézpörgető helyiség.

 

Infrastruktúra

Foglalkozások

Minősített Természet-Egészség-Nevelés programunk foglalkozásai:

Erdő és természet:

Környezet és egészség:

Helyidentitás és viselkedéskultúra:

Környezet

Ravazd a Győrt Veszprémmel összekötő 82-es főút mentén, Győrtől 25 km-re fekvő, lakosainak lélekszámát tekintve kb. 1200 fős település.  A falu földrajzi elhelyezkedésére jellemző, hogy a Kisalföld sík vidéke, a Bakony északi vonulata, a Sokorói dombság és a Pannonhalmi dombság lankáinak ölelésében, csodás természeti környezetben fekszik.

A Ravazdi Erdészet  területének több mint 80 %-a  a Pannonhalmi Tájvédelmi Körzet része.

Erdőgazdaságunk, az idelátogató gyermekek nagy örömére rendelkezik egy vaddisznóskerttel. Erdőterületünk  Magyalosi tömbjében található egy közel 20 éve működő Cserkésztábor, ami a nagy létszámú csoportok szabadtéri foglalkozásainak kedvelt erdei színtere.

A település kultúrtörténeti emlékhelyei:

 

Elérhetőség

Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt.

Ravazdi Erdészet

9091 Ravazd, Erdészet út 1.

www. ravazdierdeiiskola.hu

info@ravazdierdeiiskola.hu

Tel.:06 96/558-001,

06 20/599-7838: Libor Mária erdei iskola vezető

 

Kapcsolódó galériák

Ravazdi Erdei Iskola