Vontatott gréder beszerzése

A Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. (KAEG) az EGF/138/2020. számú Támogatói Okiratban foglaltaknak megfelelően, a szállítóutak karbantartására beszerzett egy erőgéphez csatlakoztatható, vontatott, függesztett grédert.

Pályázati felhívásunkra három érvényes ajánlat érkezett, melyek közül a MUMGÉP Kft-é volt a legkedvezőbb, így velük kötöttünk szerződést.

Az eszköz főbb jellemzői, műszaki adatai:

Az eszköz 2020. október 14-én leszállításra került a KAEG Zrt. Kapuvári Erdészetének vasúti rakodójára. A gyártó általi átadásra időjárási és szervezési okokból 2020. november 5-én került sor, a gyakorlati oktatás is ekkor történt meg, társaságunk többi erdészetének munkatársai jelenlétében. A bemutatást, betanítást a gyártó cég szakembere végezte.

A grédert a sikeres kipróbálást követően használatba vettük (megtörtént az üzembe helyezése), majd aktiváltuk a beruházást. Ezután a Jánossomorjai Erdészet területén megkezdtük az üzemi jellegű használatát. Az eddigi tapasztalatok szerint a gép megfelelően működik, a munka minősége kifogástalan, de a hatékony, termelékeny munkavégzéshez még nagyobb jártasság, rutin megszerzésére lesz szüksége a gépkezelőknek.