Erdei iskola pályázat

 A Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. az Új Széchenyi Terv keretében, 34,5 millió forint támogatást nyert a Környezet és Energia Operatív program keretében. A támogatást az Európai Unió és a Magyar állam finanszírozta. A beruházás során megújult az erdei iskolának otthont adó épület, és lehetőség volt számos új eszköz beszerzésére is.
A támogatás célja: a Ravazdi Erdei Iskola infrastruktúrális fejlesztése

A pályázat azonosító száma: KEOP – 3. 3. 0/09 - 2010 - 0012

A pályázat összköltsége: 38 millió forint

 

 

Az elnyert nettó 34,5 millió forintos uniós pályázati forrásból megvalósult az erdei iskolai szálláshelynek és az erdészettörténeti múzeumnak otthont adó épület vízszigetelése, valamint a régi korszerűtlen ablakok cseréje. Kialakításra került egy a mozgáskorlátozottak számára is alkalmas fürdőszoba. Megvalósult az egész épület festése, valamint a fűtéskorszerűsítés. A használati meleg víz előállítására napkollektorok kerültek felszerelésre.

A pályázati forrás lehetőséget adott az eszközállomány fejlesztésére is. Számos laboratóriumi eszköz, az erdei, a tantermi foglalkozásokhoz szükséges technikai és szemléltető eszköz, valamint bútor beszerzésére kerülhetett sor.

Ebből a forrásból elkészült a régóta tervezett, de anyagi forrás hiányában eddig nem megvalósítható, fazekasipari égetőkemence is. 

A materiális jellegű fejlesztéseken túl, a támogatás az oktatásban részt vevők továbbképzését is szolgáljta (erdei iskolai tanulásszervezés valamint gyógynövény-ismereti tanfolyamok), továbbá egy erdei iskolai munkafüzet kinyomtatására is fedezetet nyújtott a pályázati forrás.

 

A pályázati célok megvalósításával az erdei iskola minden tekintetben meg tud felelni a 21. század kihívásainak.

 

Kapcsolat

Név: Fekete Teréz, pályázati referens

Fax, 0036 96 526 586

Mobil: 0036 20 595 87 77

A megvalósítás helyszíne: 9091. Ravazd, Erdészet út 1.

 

Letölthető dokumentumok:

Meghívó - PR megnyitó

Sajtóközlemény - PR megnyitó

Meghívó - Átadás

Zárórendezvény dokumentumai

Ünnepélyes átadás napirendje

D tábla

 

Kapcsolódó galériák:

Ravazdi Erdei Iskola felújítás

Ravazdi Erdei Iskola

Gyógynövénytanfolyam

Projektzáró rendezvény