Az év erdésze 2019.

Ragyogó napsütésben, az ébredező természet adta szépséges „díszletek” között, ebben az évben a Ravazdi Erdészet rendezte meg az erdészek, vadászok soron következő, immár negyedik alkalommal megrendezésre kerülő házi versenyét.

Sok szép területe van a KAEG Zrt-nek, de ez mostani programhelyszín - a Magyalosi lőtér és környéke - talán az egyik legszebb természeti adottságokkal megáldott erdőrészletünk, és a terepi adottságokat remekül kihasználva alakította ki a verseny helyszínének állomásait erdészet igazgató úr és csapata.

Számos versenyszámban kiváló teljesítmények születtek, a 39 résztvevő tudása legjavát adta az olyan feladatokban is amit a gyakorlati életben szinte egyáltalán nem, vagy csak nagyon ritkán használnak.

Köszönet mindenkinek, aki a verseny megszervezésében dolgozott, és azoknak is, akik becsülettel teljesítették a nem éppen könnyű próbákat!

A végeredmény:

            1. Mogyorósi Zsolt

            2. Altrichter Sándor

            3. Nagy Péter

            4. Kriskó Martin

            5. Takács János

Nagy - nagy gratuláció a győztesnek és a helyezetteknek!

Sok sikert kívánunk, annak a szerencsésnek, (aki majd az első 5 helyezett közül kiválasztva) képviselni fogja az erdőgazdaságunkat az OEE Országos Erdészversenyén.

Az első versenyszám az erdész szakma elméleti tudásanyagát mérte fel egy teszt feladatsor megoldásával, majd a korábbi évek gyakorlatát követve, magasság,- térfogat becslés, a gyérítésre kijelölt fák kiválasztása, növényfelismerés, célbalövés és trófeabírálat voltak a soron következő feladatok. Az összesítésnél aztán kiderült, hogy mind a 39 résztvevő munkatárs tisztességesen helytállt, de a győri erdészek munkatársai egészen kiválóan teljesítettek, hiszen az összesíttet pontok alapján ők szerezték meg mindhárom dobogós helyet. Ezúton is gratulálunk ehhez a kiváló teljesítményhez!

A Zrt. vezetésének döntése szerint az első 5 helyezett közül kerül majd kiválasztásra az a személy, aki a KAEG Zrt-t képviseli az Országos Erdészeti Egyesület az „Év Erdésze” országos versenyén.

A korábbi években a kerületvezető- és beosztott erdészek számára rendezett szakmai megmérettetést ebben az évben kiegészítették a vadászok számára előírt versenyfeladatok is.  Ebben a vetélkedésben a távolságbecslés és trófeaminősítés-, felismerés-, szakmai teszt-, csapda kezelés-, sörétes lövészet-, golyós lövészet versenyszámok összesített eredményeként kimagasló, 350-es pontszámmal Sánta Gergely (szintén a győri erdészet munkatársa!) lett az első. Őt Bella Szilárd 317,5 ponttal követte. Jól sikerült legújabb fiatal, hivatásos vadász kollégánk Horváth Flórián bemutatkozása is, hisz ő a tisztes 3. helyet szerezte meg.

További képek


Vissza