Az Országos Erdészeti Egyesület Győri Helyi Csoportja évzáró programja...

(... ahol kiderült, hogy jó évet zártunk és közben még három remek könyvet is kiadtunk.)

A hagyományoknak megfelelően az OEE helyi csoportja az erdőgazdaság győri központjában tartotta  a 2018. évben utolsó, egyben évzáró értekezletét.

Orbán Tibor, vezérigazgató úr értékelte a 2018 év teljesítményeit és felvázolta a 2019 évi terveket. Összességében jó évet zárt a társaság, és remélhetőleg ez a tendencia folytatódik a következő évben is. Majd – szintén a hagyományokhoz híven – két erdőgazdaság látta vendégül az aktív és a már nyugdíjas éveiket élvező erdész kollégákat.

A rendezvény „egyéb” programja, viszont nagyon is eltért a korábbi hasonló évzáró értekezletek napirendjétől. Ugyanis három könyv készült el ebben az évben a Zrt. saját kiadásában, és ezeket a könyveket mutatták be az elkészítésében közreműködők.

Mert minden könyvnek saját története van:

Kóródi Sándor és Balsay Endre beszélt „A Kisalföldi Erdők állami kezelésének szervezeti változásai 1945– től napjainkig” című kiadványról. A könyv a Kisalföldi erőgazdaság jogelődjeinek történetét dolgozza fel 1945-től a Mállerd (Magyar Erdőgazdasági Üzemek megalakulásától hat átalakuláson át – egészen a 2018-i állapotig. A szép kivitelű kiadvány a maga nemében valószínűleg kuriózumnak számít, hisz egyedülálló a sok felhasznált eredet dokumentummal és képanyaggal illusztrált – az erdészet egységeinek szintjéig menő – történeti feldolgozás.

Iványi Ákos kollégánk mutatta be az általa szerkesztett már 5. átdolgozott és bővített kiadásban megjelenő magyar – német, német – magyar erdészeti, faipari, vadászati szakszótárát. Amire szintén büszkék lehetünk, mert a maga nemében a könyvpiacon kuriózumnak számító kiadvány, és az egész erdész – vadász szakma ezt a szótárt használja a német partnerekkel történő szakmai nyelvi kérdéseivel kapcsolatban.

 Majd Fekete Teréz egy PowePoint bemutató képsoraival idézte fel az általa menedzselt „Erdészházunk asztalán” című szakácskönyv készítésének folyamatát: a Nagy Péter győri erdész kollégánk finomságos receptjei alapján készült ételeinek és az ételek professzionális fotóinak elkészültét.

Kiváló munkatársaink sok – sok munkával három nagyon szép, tartalmas kiadványt alkottak,melyeket haszonnal forgathatnak a témák iránt érdeklődők, büszkén ajándékozhatunk üzleti partnereinknek, és a két utóbbi kötet (a szótár és a szkácskönyv) meg is vásárolható erdőgazdaságunknál.

További képek


Vissza