Adventi erdei iskolai foglalkozások és fenyőcsemete ajándékozás

Az idei évben is nagy sikert aratott az iskolások és a nagyközönség körében az Árkád Győr Bevásárlóközpontban a fenyőcsemete ajándékozással egybekötött adventi erdei iskolai foglalkozásunk. A Libor Mária vezette Ravazdi Erdei Iskola kreatív kis csapatát idén is a központból delegált munkatársak segítették.

A december 3 – 14 közötti időszakban, minden délelőtt, általános iskolai osztályok vehettek részt olyan kihelyezett erdei iskolai foglalkozásokon ahol a karácsonyi díszek, gyertyák készítése méhviaszból, volt a legnépszerűbb tevékenység nemcsak a gyerekek, de a felnőttek körében is. Hisz az alkotás öröme mellett a kisgyerekek, szülők, nagyszülők a saját maguk készített kis viaszfigurákat haza is vihették!

Ebben az évben – kiemelten felhívva a figyelmet arra, hogy a klímaváltozással szemben a legtöbbet egyénileg azzal teheti az ember, ha minél több fát ültet -  a foglalkozásokon résztvevő osztályok minden tagja kapott egy kis fenyőcsemetét. Az volt a kérésünk, hogy gyorsan ültessék el, ápolják, gondozzák, aztán majd néhány év múlva küldjenek nekünk egy fotót a már cseperedő kis fenyőjükről.

- Tényleg ingyen elvihetők ezek a kis fenyők? – kérdezték hitetlenkedve a bevásárlóközpontba karácsonyi ajándékvásárlásra érkezett emberek.

- Igen, ezt a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. most ajándékba adja azoknak, akik megígérik, hogy tényleg el is ültetik.

Ígérték elültetik, úgy szakszerűen tömörítve a gyökerét, ahogy elmagyaráztuk és boldog mosollyal vitték a „zsákmányt”. A jó érzésünk kölcsönös, hisz azzal, hogy 1000 fa elültetésre bíztattunk gyerekeket – felnőtteket, ismét tettünk valami jót és hasznosat a környezetünk szebbé tétele- és védelme érdekében.

 

 

További képek


Vissza