A tervezett Pannonhalmi Lombkorona Tanösvény

 

 

A világörökség részét képező Pannonhalmi Bencés Főapátság környezete egy új látványossággal bővül a közeljövőben. A KAEG Zrt. a 2015-ben átadott Boldog Mór kilátó, és az azt övező erdei tanösvénye mellé lombkorona tanösvényt is épít, a kezelésében levő Monostort övező parkerdőben. A beruházás saját erőből valósul meg, és illeszkedik a tulajdonosi jogokat gyakorló Földművelésügyi Minisztérium a közjóléti létesítményeket országos szinten fejlesztő célkitűzéseihez. A Társaság az építés során a környezetkímélő építési technológia mellett ügyel arra is, hogy az új attrakció úgy illeszkedjen a patinás környezetbe, hogy a Pannonhalmi domb mívesen szép sziulettjét a legkevésbé se zavarja.

A lombkorona sétány kilátópontként is működik majd, és kerekesszékkel is bejárható, közel 80 m hosszú, és a legmagasabb pontja a talajszinttől 14 m magasságban lesz.

Remélhetőleg a koratavaszi időjárás lesz olyan kegyes, hogy nem akadályozza meg a 2018. március 29-ére tervezett ünnepélyes átadást, ami után használhatja a lombkorona szintet is elérő sétányt a szent helyet és környékét felkereső évi több ezer látogató.


Vissza