Madarak és fák napja 2019

"...évente egy nap szenteltessék a madarak és fák védelmében."(Herman Ottó)

MADARAK ÉS FÁK NAPJA – a Győri püspök erdőben

2019. MÁJUS 10.

A több mint 100 éves jeles nap, a Föld napja testvérünnepe a MADARAK ÉS FÁK NAPJA, egy újabb jó alkalom a természeti környezetünk jobb megismerésére. Az erdészek ezeket az ünnepi eseményeket kiemelten kezelik, hisz kiváló alkalom arra, hogy felhívják az emberek figyelmét a közjóléti feladataik egyik fontos elemére; a természeti környezetünk védelmére.

Ezt a nemes célt szolgálja az is, hogy a nagyközönséggel szavaztatjuk meg az év madarát, illetve az év fáját, felhasználva ez alkalmat is az ismeretterjesztésre, a madarak és a fák élettere megóvásának fontosságára.

A Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. mindezeket szem előtt tartva a legfogékonyabb korosztály  - az iskolások körében - szívesen támogatja számos iskola környezetvédelemmel kapcsolatos rendezvényét. Ennek jegyében szervezzük meg minden évben a természetvédelemhez kapcsolódó ünnepeket is, mint pl. a soron következő Madarak és fák napját.

A Zrt. Győri Erdészete az idei évben is az általános iskolásokkal tervez – egy aktív erdészeti programmal – ünnepelni. A hagyományoknak megfelelően hét általános iskolai osztályt – mintegy 180 kisgyereket és kísérő tanáraikat -  látunk vendégül május 10-én a győri Püspök erdőben.

A program a szokásos módon 9 – 12 óráig tart, és most is játékos ügyességi versenyt szervezünk erdészeink közreműködésével, a pihenőerdőt körbefutó tanösvényen. A legjobban teljesítő osztályok  - az elismerő okleveleken kívül - díjazásban részesülnek, majd vendégül látjuk a kis résztvevőket egy, az erdei tisztáson elfogyasztható tízóraira is.


Vissza