Jubileumi alkotótábor a Szigetközben

Erdőgazdaságunk a tulajdonosi és a társadalmi elvárásoknak is eleget téve széleskörű közjóléti tevékenységet folytat, melynek egyik látványos színfoltja az idei évben már 10. alkalommal megrendezett szigetközi alkotótábor.

A meghívott művészek egy héten át élvezhették vendégszeretetünket, és az idei évben is születtek csodálatos alkotások. Ahogy a tavalyi beszámolónkban megfogalmaztuk, mindannyiuk szívügye a természet és „ Alkotásaikon átsüt a növények állatok tisztelete, szeretete. Egyéni látásmódjuk, művészi kifejező készségük szerint különböző technikákkal ábrázolják ugyanazt, a minket körülvevő természet; megóvni, megvédeni, fenntartani való csodálatos világát”.

Minderről – az egyik rendszeresen visszatérő festőművész – Kalas András így fogalmazott:

Élményekben gazdag hetet tölthettünk el a KAEG Zrt. jóvoltából a Győri Erdészet patkányosi  vadászházában. Az inspiráló környezet hatására sok remek alkotás készült a rögtönzött műtermekben, ahol egymást tanácsokkal is segítve, kitűnő hangulatban folyt a munka. A 10., jubileumi alkotótábor méltó zárásaként megtartott ünnepi vacsorán pedig büszkén mutattuk be a szigetközi tájat megörökítő festményeinket, grafikáinkat.

Üdvözlettel: Kalas András

További képek


Vissza