Magyalosi Lőtér, „Kos Fashion Sportvadász Vándorkupa”, 2018.

Mint eddig minden évben most is: gyönyörű természeti környezet, figyelmes házigazdák, sok kategóriában szép díjak várták a résztvevőket. Az idei évben a rendezvény ötletadója és fő szponzora a Kos Fashion Vadászcentrum a hat versenykategória első három helyezett díjazása mellett kisorsolt egy impozánst tárgynyereményt is. A versenyen részt vett sportvadászok között 1 db Bettinsoli típusú egybillentyűs, sorrendváltós, 12/76 kaliberű, 70 cm csőhosszúságú, bock csőelrendezésű sörétes vadászfegyvert. A sorsoláson való részvétel egyetlen követelménye a versenyre való hivatalos nevezés volt, a szerencsés nyertes pedig az 55 év felettiek kategóriájában induló Drobina István lett.

Külön büszkeség a számunkra, hogy a rendező KAEG Zrt. nagyszerűen szerepelt, hisz megnyertük a csapatversenyt, és az a Sánta Gergely lett az első, aki egyéniben tavaly is a legjobb volt, így nagy esélye van arra, hogy mivel – reményeink szerint - sorozatban harmadik alkalommal nyeri meg a kupát jövőre véglegesen a tulajdonosa lehet.

A 63 versenyző és az őket kísérő szép számú családtag egy remek hangulatú, családias légkörű esemény részesei lehettek.

Persze fontos a sok kategóriában elnyerhető helyezés és az érte járó szép jutalom, de ugyanilyen,

-  vagy tán még nagyobb - élményt adnak a találkozások, a finom pörkölt falatozása melletti anekdotázások, az átélt vadászkalandok és a közeljövő terveinek megbeszélése a vadásztársak között.

Biztosan maradandó élmény volt a felnőtt kísérők, és külön a 18 év alatti gyerekek részére rendezett céllövészet is. (Hiszen gondolni kell az utánpótlás nevelésre is!). Mert sokan idegenkednek ugyan a „lövészet” szó hallatán, de egy lőtér vonatkozásában sosem szabad arról megfeledkezni, hogy ez itt egy ügyességi sport teljesítmény. Koncentráció, biztos kéz, önfegyelem, nagyon nagy fokú szabálykövető magatartás, kellő fizikai erőnlét szükséges hozzá, illetve gyakorlásával mindezek a tulajdonságok remekül fejleszthetőek.

Amellett, hogy mi emberek a génjeinkben hordozzuk a zsákmány sikeres elejtésének különleges, semmihez sem hasonlítható katartikus élményét, és aki csak egyszer is elsüti a fegyvert, egy jó találat ebből ad ízelítőt számára.

Mindezeket kiegészítve azzal, hogy mivel „mellékhatásaként” a lövészet zajjal jár mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy ezt a zajterhelést a lehető legkisebbre csökkentsük, hogy kevésbé legyen zavaró a – sok egyéb zajhatásnak kitett – környékbeli lakosság számára.

 

További képek


Vissza