Erdészeink a nemzetközi sakkversenyen

Az idén fennállásának 100 éves évfordulóját ünneplő Lengyelországi Erdészeti Szakszervezet 2018. április 11–14. között, különleges helyszínen, a Balti tenger partjától alig 150 méterre lévő erdei iskolában rendezte meg az Erdészek XXVI. Nemzetközi Sakkbajnokságát.  A rendezvényt a házigazdák mellett, magyar és román erdészek részvétele tette nemzetközivé.

            Az Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezetét hazánkból három fő képviselte. A küldöttség vezetője, (és csapatunk egyik tagja is) Sipos Imre a KAEG Zrt. kereskedelmi csoportvezető, szakszervezeti titkára volt. Mellette magyar színekben a ZALAERDŐ Zrt. részéről Németh József az 5. számú Zalaegerszegi Erdészet kerületvezető erdésze, valamint Papp Nándor a központ nyugalmazott építési előadója indult.

            Már 11-én  - az érkezés estéjén  -  megtartották az 5-5 perces snell versenyt. Ebben a számban részünkről - némi tanácskozás után -  csak Papp Nándor mérette meg magát, aki az az napi fárasztó 14 órás utazás ellenére 8,0 ponttal, ebben a kategóriában a nagyon tiszteletreméltó, harmadik helyet szerezte meg.

            A 11 fordulós vetélkedőn 58-an vettek részt, és 9 ponttal, - immár tizennegyedszer -  Rymasewski Dariusz nyerte a Wrocław-i csapatból. Nagyon nagy büszkeség számunkra, hogy a 8,5 pontot elérő Papp Nándor a második, Németh József  pedig 7,5 ponttal a hatodik helyet szerezte meg.

            A csapatverseny igen fordulatos volt, hol a román csapat vezetett, hol a mi csapatunk volt az élen, végül a kialakult holtversenyt a speciálisan számított, fordulónként és versenyzőnként összeadott előremeneteli számmal döntötte el a zsűri. (Ez volt az egyetlen mutató, amelyben mi magyarok voltunk rosszabbak.) Így nekünk jutott csapatban a második hely.

            A versenyprogram befejezését követően a tengerparti  - sivatagnak tűnő -  homok-dombokhoz vitték a társaságot kirándulni. A terep leküzdése egy kiadós kardió edzésnek is beillett volna és erdész szemmel meglepő módon, fenyő- és nyír elegyes bükkerdő foglalta el az egész tengerpartot, egészen a 3-25 méter magas dűnék felső éléig.

            A vendéglátás a korábbi sakk versenyeknél megszokott módon, magas színvonalú volt. A vendéglátók, élükön Jarosław Szałata elnök úrral, mindent megtettek, hogy a résztvevők kiválóan érezzék magukat.

           A program, az utolsó nap délelőttjén a díjátadó ünnepséggel zárult, és a legjobbak a nemes vetélkedő trófeáival és a kellemes emlékekkel indulhattak haza.

Gratulálunk csapatunk tagjainak remek teljesítményéhez!

Köszönet a KAEG Zrt.-nek, amely az utazásához a gépkocsit biztosította és Sipos Imrének aki csapatvezetési feladatai mellett, versenyzett és még a sofőri feladatokat is ellátta.

További képek


Vissza