A 2018. évi Vadászati Kiállításon jártunk Dortmundban

Kontinensünkön ez a legnagyobb szabású ilyen tárgyú rendezvény (és idén egybeesett a FISCH & ANGEL 2018 kiállítással is) így évről évre több látogatót és kiállítót vonz a vadászat, horgászat, a vadászkutya tulajdonosok és a természetkedvelő emberek köréből.

 A 2018 évi kiállításon 41 országból mintegy 800 cég mutatta be kínálatát. A szakvásáron Magyarországot, a Magyar Turizmus Zrt. és az állami erdőgazdaságok közösen képviselték. Nemzeti standunkon a hatnapos vásár ideje alatt egyéni- és szervezett társas nagy-, illetve apróvad vadászatokat kínáltunk az érdeklődőknek, valamint tematikus kiadványokkal is népszerűsítettük a vadászsportot és hazánkat.

A vendéglátás fő szervezője a helyszínen - már hagyományosan -  a Bakonyerdő Zrt. volt, akik Varga László vezérigazgató úrral az élen, idén is professzionálisan teljesítették a házigazdai szerepkör embertpróbáló feladatait.

Természeti adottságaink kedvezőek a vadon élő állatok számára. Az – ország vadászterületének több mint 10 %-át kitevő – állami erdőgazdaságok területein magas színvonalú vadgazdálkodás folyik. A kiváló természeti adottságok miatt a magyar erdőkben a vad jól szaporodik, ezért a vadászat szinte mindig eredményes. Német vadászati körökben népszerű vadászturisztikai úti célnak számítunk, és éves szinten több milliárd forintos bevétel származik a külföldiek vadásztatásából, így az ágazat szempontjából is fontos, hogy folyamatosan jelen legyünk az ilyen és hasonló rendezvényeken.

 A JAGD & HUND csarnokaiban január 30-tól február 4-ig a nemzetközi kiállítók széles skálája vonult fel. Az Európai kiállítók mellett jelen voltak pl. Namíbia, Ausztrália, Kína, USA, Alaszka, Kanada, Katar és Mongólia képviselői is. Igazán impozáns volt a trófeák, fegyverek, az optikai eszközök, a vadászat különböző kellékei, mint pl. a terepjáróra szerelt magasles, vagy a vadászathoz szintén nélkülözhetetlen eszközök, a terepjárók bemutatója. De a vadászathoz szükséges korszerű ruházat mellett volt szép számmal dísztárgy és ékszer vásárlási lehetőség is. Ezek mellett a Jagd & Hund nemcsak a vásárlás és a szórakozás, hanem az információ- és tapasztalatszerzés lehetőségét is megteremtette az odalátogató érdeklődők számára. 

Különlegesség volt a terepjáró akadálypálya, ahol nem jelentett gondot feljutni a 3- 4 méteres, meredek rámpákon megközelíthető háztetőre, vagy lejönni az ugyanilyen magasban a jármű súlyától lebillenő, egy nyomtávnyi széles hídról sem.

A 75 - 80 ezer főnyi látogató jól megfért a pavilonokban a szebbnél szebb, kiválóan idomított, a tömeget és saját fajtársait is jól tűrő vadászkutyával is.

 

A programot számos rendezvény színesítette, mint pl. a „Vadászkutyák akcióban”, vagy a vadász-ruhadivat bemutatók, és az új idők új kommunikációs módszereihez illeszkedően pl. Blogger Nap is, és itt adták át a vadászat, a természet, a halászat és a környezetvédelem témában készült multimédiás produkciók díjait is.

 

 

A kiállítást látogató vadász, halász ember láthatott sok-sok korszerű modern eszközt, benevezhetett akár egzotikus vadászszafarira, vagy kinézhette magának a régóta vágyott legkorszerűbb optikával ellátott vadászpuskáját, hófehér, vagy terepmintás terepjáróját is. De akkor is jól szórakozott, ha mindezeket csak megcsodálta, és a látványt, mint élményt vitte magával haza.

További képek


Vissza