A Sajó Károly verseny Szlovákiai területi döntője

A Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. ismét patronálója volt egy nagyszerű eseménynek!

A Sajó Károly kárpát-medencei természet- és környezetvédelmi verseny Szlovákiai országos fordulójára voltunk hivatalosak 2017. április 26-án a komárnói Jókai Mór Alapiskola dísztermébe.

A felvidéki magyar gyerekek nyolc csapata mérte össze tudását ebben az évben, bizonyítva felkészültségüket, elkötelezettségüket a természet védelme iránt. A verseny idei fő témája a „Természetes vizek védelme” volt.

Ehhez a témakörhöz kapcsolódóan készültek, a versenyfeladatok egyikeként a látványos plakátok, illetve írtak a csapatok írásbeli tesztet.

Láthatóan, hallhatóan komoly saját maguk által végzett kutatással, és sok-sok munkával készültek a háromtagú csapatok szóbeli prezentációi, ami napjaink a gyerekek által fontosnak vélt környezetei problémáit elemezték. Hallhattunk többek között az információs eszközök által okozott sugárterhelés veszélyeiről, a túlzott ásványvíz fogyasztás hátrányáról a természetes csapvízzel szemben, és az egyes régiók helyi problémáiról éppúgy, mint a kerékpározás környezetkímélő voltáról.  

A választott témákról felkészülten, magyar szóval úgy beszéltek, hogy a felnőttek is csak tanulhattak az általános iskolai (Szlovákiában: alapiskola) diákoktól.

Gratuláció és köszönet illeti, nemcsak az országos döntőbe továbbjutókat, de az összes résztvevő csapatot és felkészítő tanáraikat is!

Külön köszönet áldozatos munkájáért, a - minden nehézséggel dacoló -  Szlovákiai szervező, Bagita Judit tanárnőnek és segítőinek is! 

További képek


Vissza