A 2017. évi "Év erdésze" címért folyó verseny

A Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. 2017. 04. 10-én a Győri Erdészet Patkányosi vadászházában és környékén rendezte meg a már hagyományosnak számító az „Év Erdésze” verseny helyi fordulóját, melyen a társaság négy erdészetének összesen 39 erdésze mérte össze szakmai tudását.

Az erdészek hat versenyszámban mutatták meg felkészültségüket. A feladatokat a Győri Erdészet mérnökei állították össze és végezték a teljesítmények bírálatát.

A teszt írás során elméleti tudásukról adtak számot a szakemberek. A gyakorlati feladatok rügy-, fametszet- és termés felismerés, gyérítés jelölése, célba lövés, fatömeg becslés, trófea bírálat voltak.

A nemes szakmai verseny első helyezettje Altrichter Sándor a győri erdészet kerületvezető erdésze lett. A második helyen Csiszár István, a harmadikon Tóth Kálmán Zsolt végzett. Ők mindketten kerületvezető erdészek a Kapuvári Erdészetben.

Az első helyezett Altrichter Sándor jutalma ezeken felül még az is, hogy az idei évben Kaszópusztán megrendezésre kerülő országos „Az év erdésze 2017” versenyen képviselheti a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt.-t.  

Orbán Tibor a Zrt. vezérigazgatója a háziversenyen legjobb teljesítményt elérők munkáját emlékplakettel, tárgyjutalommal és ajándékutalvánnyal köszönte meg.

A versenyszámok teljesítése során az erdészek bizonyították magas szintű szakmai felkészültségüket, melynek köszönhetően munkájuk során képesek a mindennapi gyakorlati feladataikban az erdők minden igényt kielégítő kezelésére.

További képek


Vissza