Göbös-major Ökoturisztikai Központ

A Kapuvártól 16 km-re délnyugatra található Göbös-major sokoldalú létesítmény, amely elsősorban az aktív pihenést és kikapcsolódást szolgálja, de például konferenciákra, sportversenyekre, környezeti nevelést szolgáló tanösvény-túrákra is igénybe vehető teljeskörű szolgáltatással együtt.

A több évszázados múltra visszatekintő major kezdetben a Nádasdy, majd később az Eszterházy birtok része volt, ma pedig Erdőgazdaságunk egyik ökoturisztikai központja.

 

A major korábbi szerepköre és jellege alapvetően megváltozott. A környéken végzett erdőtelepítések eredményeképpen olyannak tűnik, mintha egy erdei tisztáson terülne el. A régebbi magtárépületet az erdészet átépíttette, és most panzióként működik.
Az istálló is felújításra került, de a megőrzött szép boltívek még a hajdani korok hangulatát idézik. 

 

12 saját lóval, 1800 m2-es fedett lovardával, óriási szabadtéri karámokkal és szinte korlátlan erdei túralovaglási és sétakocsikázási lehetőséggel várjuk az érdeklődőket.

 

A majorban kétféle szálláslehetőséget kínálunk: egy igényesebb 16 férőhelyes panziót, valamint szerényebb elhelyezést 3 db faházban, összesen 25 fő részére.

 

A majorban erdei iskolai foglalkozásokat, kirándulásokat és tematikus nyári táborokat szervezünk.

 

Ballagásokra, esküvőkre, nagyobb létszámú családi rendezvényekre, céges csapatépítő tréningekre is szívesen veszik igénybe.

 

A forgalomtól távoli, csendes, nyugodt, természeti környezet zavartalan körülményeket biztosít a pihenéshez minden érdeklődő számára.